Гърция смята, че България е изпълнила предварително поставените ѝ критерии за

...
Гърция смята, че България е изпълнила предварително поставените ѝ критерии за
Коментари Харесай

Президентът на Гърция: България е изпълнила преварително критериите за Шенген

" Гърция счита, че България е изпълнила авансово поставените ѝ критерии за участие в Шенген ", сподели президентът на Гърция Катерина Сакеларопулу на брифинг в президентството, откакто държавният глава Румен Радев я удостои с медал " Стара планина "  с лента за нейните заслуги за развиването на двустранните връзки сред България и Гърция.

По думите ѝ това се удостоверява и от многократното оценяване на Европейската комисия. Президентът на Гърция е на публично посещаване в страната ни по покана на Румен Радев.

Според Сакеларопулу участието на България в Шенгенското пространство не трябва да се бави повече.  " Гърция поредно и непреходно поддържа присъединението на България в Шенгенското съглашение ", сподели тя.

" Многобройните сегашни провокации изискват подсилване на европейското семейство и демонстриране на взаимност във рамките на страни членки на Европейски Съюз и на България в тази ситуация ", разяснява гръцкият президент. Сакеларопулу добави, че проблемите би трябвало да бъдат решавани с разговор и несъгласните страни би трябвало да се съгласят с президента Румен Радев, че България и Румъния охраняват европейски външни граници, съобщи Българска телеграфна агенция.

Орденът " Стара планина ", с който президентът на Гърция беше наградена, отразява отличните взаимоотношения сред двете страни, счита Катерина Сакеларопулу. Тя изрази вяра, че те ще продължат да се усъвършенстват.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР